Overgezomerde Keresianen

Het is nog niet zo ver dat de bladeren vallen, maar verkleuren doen ze wel. Eekhoorn en eksters slaan nootjes in, trekvogels krijgen de kriebels en de nieuwe lichting snuitkevers stroopt in groepen de Utregse binnenstad af en vindt beschutting in holen van 4 x 3 x 2.  En op de 8 x 8-borden zijn de zomertoernooien er nagenoeg doorheen. Vlissingen is afgelopen en de best goedbezochte zomeravonden van ZAK en OZU zitten erop.

In een vorig bericht was het Hogeschool Zeelandtoernooi in Vlissingen aangekondigd, waaraan Hugo, Jan den Breuk, Tim en Anton meededen. Helaas hebben zij geen potten kunnen breken. Anton kan nog op een remise tegen Richard Vedder bogen. Het toernooi begon voor hem met een simultaanpartij tegen het 12-jarige Indiase talentje Pragnanandhaa, waarvoor Anton (met zijn karakteristieke humor) geïnterviewd werd.

Hugo presteerde nog aardig met leuke partijen, maar juist de laatste is bij zo’n toernooi altijd belangrijk. Winst had hem op 7/9 gebracht en daar leek het naar uit te zien, doch geleidelijk ontspoorde het potje: [chess tpl=2 game=”188″ theme=”light-grey”]

Zoals jullie bericht is (RED: bericht is hier een voltooid deelwoord), begint donderdag de eerste ronde van het nieuwe seizoen. De week daarop de vergadering en de zaterdag erna het traditionele HSM-toernooi. Waarin de zomerrecessers zich weer vertrouwd kunnen maken met de loop der stukken en wat daar zoal uit voort kan vloeien.