Menno van der Meer overleden

Maandag 7 augustus is ons gewaardeerde lid Menno van der Meer overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Vanwege uitgezaaide longkanker en een dwarslaesie verbleef hij sinds eind mei in het hospice aan de Kanaalweg, waar hij liefdevol is verzorgd en nog tien mooie weken heeft gehad. Wij leven mee met zijn familie.

Menno is zeer lang lid geweest van SV Paul Keres, sinds de jaren ’70. Toch zagen we hem de laatste jaren weinig op de club omdat hij vrijwel uitsluitend externe speelde. Als externe speler was hij zeer trouw. De laatste jaren speelde hij in PK5 en PK6, vroeger was hij basisspeler van PK3 en PK4. In PK3 kwam hij tot 6,5 uit 11.

PK6-teamcaptain Ritsaert Pel schrijft: Ik heb in ieder geval in de jaren 2012 tot en met 2014 met Menno in het 6e mogen samenspelen. Van andere jaren zou ik dat niet zo meer weten. Ik denk er met plezier aan terug en mij staat bij dat Menno vaak werk en vrije dagen rondom de wedstrijden plande. Wat mij betreft een zeer te waarderen inzet voor het schaken en het 6e.

Hieronder een foto van Menno in PK4, uit 2004:

Menno in actie namens PK4.