Overzomerende Keresianen

AMSTERDAM

Onze voorzitter gaf de stand aan t/m ronde 4 van het Science Park Amsterdam toernooi. Hugo had toen 4 uit 4 en John 3½. Alsof de duvel ermee speelde, en misschien is het wel het Boze Oog, karma of het gewone gejinx, maar meteen daarop ging het mis. Hugo verloor 2x wat Reinderman verleidde tot een aardig stukje . Na deze tegenslagen herpakte Hugo zich weer en hij kan terugkijken op een prima toernooi. John verloor na zijn bliksemstart ondanks taaie tegenstand vier partijen op rij. Zijn oppositie was sterk en hij hield er nog steeds een aardige ratingwinst aan over. Anton speelde een modaal toernooi met veel remises: voor hem was het slechts trainen voor zijn geliefde Vlissingen. Met Joris ging het wat minder, hij zal zich een volgend toernooi weer oprichten.

Jeroen en Klaas deden het ondertussen rustig aan in de B-groep, net als Bart Karstens in zijn vierkamp.

LEIDEN

Het LCT-toernooi aldaar begint een traditie te worden. De gepassioneerde schaker kan nu na de Stichts-Gooische weekendtoernooien in juni voortzetten met achtereenvolgens Amsterdam, Leiden, Dieren en Vlissingen.

Leiden was uitverkocht. Natuurlijk speelde Erik O. er. Zijn scoreverloop kunnen we als kabbelend omschrijven.

DIEREN

Het open NK zal het oudste van de toernooien zijn. Ze zijn in de open groepen nu een ronde ver. Casper en Joris spelen in de hoofdgroep en Alwin, Klaas en Simon zijn gespot op andere plekken.

VLISSINGEN

Aansluitend op Dieren is Hogeschool Zeeland Toernooi, groot gemaakt door Hans Groffen, het laatste zomertoernooi. Op de deelnemerslijst staan Hugo, Jan Breuk, Tim en vanzelfsprekend Anton die aan alle 20 edities meegedaan heeft. Met vier 2600+-spelers is het in de top sterk bezet.

BUITENLAND

Ongetwijfeld heb ik een aantal PK’ers over het hoofd gezien en aan wat er over de grenzen gebeurt zal ik maar niet beginnen. Wel zagen we onze Portugese Peter passeren, die daar vorige week meespeelde in het Portugese teamkampioenschap, wat in Leiria als een toernooi verspeeld wordt. Nogal fake, het verenigingsleven is sowieso in Nederland levendiger dan elders. Peter deed het met 7½/9 prima en hij won in de laatste ronde van een GM middels een aardig (in tijdnood niet foutenvrij) eindspel . Verder zal Tim bij de Gentse Dagen met 7/9 een prijsje in de wacht gesleept hebben.