Clubkampioen 2015-2016: Lars Ootes!

We hebben een clubkampioen! In partij 5 ging het in het laatste uur goed mis voor Niels. Zo kwam de stand op 3-2, waardoor Niels niet meer langszij kan komen. De clubkampioen 2015-2016 heet Lars Ootes!
Het was een mooie match. Partij 5 wordt nog toegevoegd, veel plezier gewenst met naspelen. Dank aan Lars en Niels voor hun vechtlust en sportieve deelname.

Lars (foto Bataviatoernooi)

Lars (foto Bataviatoernooi)

Update 22 juli: met dank aan Niels en Jan W.: de eerste vier partijen staan online.

Update 20 juli: Lars heeft de stand gelijkgetrokken. Een boeiend geheel waarbij wit uiteindelijk aan het roer bleef. Het staat nu 2-2, bij 3-3 is Lars kampioen. De vijfde partij is komende dinsdag.

Update 14 juli: En Niels blijft op voorsprong. Bij de ZAK werd het remise en dus 2-1.

Update 13 juli: Niels op voorsprong! Onze correspondent meldt dat Niels middels een kwaliteitsoffer in het middelspel het initiatief nam. Lars spartelde hevig tegen en kreeg optisch gezien tegenkansen, maar Niels liet zijn prooi niet meer los. 1,5-0,5 voor Niels.

160713 Lars-Niels
(foto Michel Kerkhof)

Update 6 juli: de eerste partij is remise geworden. Een ingewikkeld toreneindspel waar ook de kibitzers niet direct uitkwamen.

160706 Niels-Lars
(foto Xander Wemmers)

De interne is klaar, maar een clubkampioen hebben we nog niet. Lars en Niels eindigden op 7 punten van elkaar, minder dan een overwinning, dus we krijgen een match! De heren spelen zes partijen, waarvan de eerste vier datums inmiddels bekend zijn:

– dinsdag 5 juli
– dinsdag 12 juli
– woensdag 13 juli
– dinsdag 19 juli
– #5 en #6 nog verder te plannen

20160628 Lars
Lars (foto Rene Olthof)
20160628 Niels
Niels (foto Rene Olthof)

Dit alles zal gaan gebeuren in Het Huis Utrecht, de thuisbasis van SC Oud Zuylen en UCS De Rode Loper. De dinsdagen vallen samen met het Zomerschaak, de woensdag(en) met de ZAK. Gelukkig kent de speelzaal een scherm waarachter de heren enigszins rustig kunnen spelen.

Kleurverdeling wordt ter plekke bepaald. Bij 3-3 is Lars kampioen, maar zes remises ziet niemand gebeuren. Komt allen zomerschaken en/of kijken!