PK 5 speelt wederom 4-4 gelijk in streekderby tegen Lekstroom

Dinsdag 3 november speelde Paul Keres 5 thuis tegen Lekstroom 1. Het werd 4-4. Op papier was Lekstroom beter, maar op de lage borden waren de Keresspelers in vorm. Het kwam op een bepaald moment 4-2 te staan voor Paul Keres 5. Door sterk spel van Lekstroom aan bord 1 en 2 werden de wedstrijdpunten gedeeld.

Een kort verslag, per bord:

Youri (0) kreeg met zwart een goede stelling. De witspeler, Mitchel Wallace, had veel tijd nodig om zijn stukken ontwikkeld te krijgen, maar na b2-b4 werd er een loper van zwart ingesloten. Wit maakte het uiteindelijk goed af door een dame en een loper op de diagonaal a3-f8 te plaatsen. De zwarte koning kon niet meer ontsnappen.

Conrad (0) keek in het middenspel tegen een inktvispaard op b3 aan. De stelling stond lange tijd vast, maar zwart wist uiteindelijk door te breken op de damevleugel en rekende op c1 een loper in.

Frank (0) keek aan tegen een witte aanval die ontstond vanuit e4 e5 Pf3 Pc6 c3. De witspeler wist een ruil te forceren, die wit veel goede velden gaf. Het was voor zwart niet meer te verdedigen.

Peter (1) ging in een stelling met beiden nog een toren, een loper en pionnen een ommetje maken richting de zwarte h-pion. Die ging er af en toen Peter vervolgens een aftrekschaak met de loper op het bord bracht was het voor elkaar.

Gerard (1) kwam in een gevaarlijke open middenspelstelling. Daar zag hij kans om na een loperruil een paard op c2 op te halen. Wit had wel twee verbonden vrijpionnen en kwam nog opzetten met een toren en een dame op de 7de en 8ste rij. Het schaak was echter te pareren door op f8 een loper tussen te plaatsen. Vervolgens bleek de aanval van zwart op de koningsvleugel winnend.

Menno (1) speelde met wit een goede partij. Hij zag kans om een belangrijke pion op f4 op te halen. De tegenstander plaatste een tegenactie. Er bleek dat na slaan van zwart op h3 en Lxh3 van wit een stuk hing op d7, waardoor zwart materiaal te kort kwam.

Guus (0) kwam een pion achter en kreeg een aanval tegen die doorslaggevend bleek te zijn.

Michiel (1) was het snelste klaar. Hij versloeg zijn tegenstander in een fraaie aanvalspartij.