Hugo wordt IM!

Het zat eraan te komen: we zijn weer een meester rijker. En dit keer is het niemand anders dan de kopman van PK1. De drie normen had Hugo al even, de rating stond echter nog niet op 2400. Bij het HZ-toernooi in Vlissingen is dat nu gelukt: remises tegen de GM’s Sipke Ernst en Vyacheslav Ikonnikov tilden hem over de 2400-grens heen. Proficiat!

HugoIM (foto Frans Peeters)

Update: na het plaatsen van dit bericht ging Hugo vrolijk door met scoren. In de laatste ronde won hij met zwart van zoveelvoudig Nederlands kampioen Loek van Wely. 7 uit 9, goed voor een gedeelde derde plek en een ongetwijfeld fijne envelop.

Het HZ-toernooi is trouwens een aanrader om te volgen. Oud-Keresiaan Hans Groffen organiseert het, Keresianen Anton, Erik en Midas spelen mee (en doen het prima) evenals diverse andere bekenden. De zaal is ruim, de buitenruimte behaaglijk en Vlissingen is mooi. Maar ook zonder verre reis is het toernooi goed te volgen via internet. Om 18:30 starten de partijen.